زرده تخم مرغ پر رنگ

آیا زرده تخم مرغ پر رنگ خاصیت بیشتری دارد؟

آنچه در این مطلب خواهید خواهند

آیا زرده تخم‌ مرغ پر رنگ‌ خاصیت بیشتری دارد؟ این یکی از سوالات متداولی است که در رابطه با مصرف تخم‌ مرغ مطرح می‌ شود. در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ داده و شما را با عوامل تاثیر گذار بر رنگ زرده آشنا کنیم. ضمناً، اگر صاحب صنایعی چون کارخانه بستنی‌ سازی، نانوایی صنعتی، شیرینی‌ پزی و … هستید، تخم‌ مرغ سارینا، تولید کننده انواع محصولات پاستوریزه، به صورت عمده و جزئی در خدمت شما می‌ باشد.

عوامل تاثیر گذار بر زرده تخم مرغ پر رنگ

قبل از هر چیز باید به این مبحث بپردازیم که چه عواملی در پر رنگ شدن زرده تخم‌ مرغ تأثیر گذار هستند. شناخت این مسئله می‌ تواند به پاسخ سوال اصلی یعنی آیا زرده تخم‌ مرغ پررنگ خاصیت بیشتری دارد کمک کند. تشکیل زرده پررنگ به عوامل متعددی بستگی دارد، اما نژاد مرغ تاثیر چندانی در این مسئله نخواهد داشت. با این حال، سن مرغ در این قضیه نقش مهمی ایفا می‌ کند. به طور کلی، رنگ زرده به دو عامل اصلی بستگی دارد که در ادامه به شرح آن پرداخته‌ ایم.

جیره غذایی

یکی از اصلی‌ ترین مواردی که ارتباط مستقیمی با ایجاد زرده پررنگ دارد، تغذیه مرغ است. قطعاً با این مسئله مواجه شده‌ اید که زرده تخم‌ مرغ‌ های بومی (محلی) از نوع صنعتی پررنگ‌ تر است. جیره غذایی مرغ‌ه ای بومی شامل موادی مانند اضافات غذای خانواده‌ ها، حشرات و صیفی‌ جات است. این مواد غذایی حاوی رنگدانه‌ های طبیعی به نام کاروتنوئیدها هستند که زرده را پررنگ‌ تر می‌ کنند.

آب و هوای فصلی

از دیگر عوامل تأثیر گذار بر زرده تخم‌ مرغ پررنگ، شرایط آب و هوایی است که مرغ در آن تخم‌ گذاری می‌ کند. به طور کلی، در فصول گرم، زرده تخم مرغ‌ ها پررنگ‌ تر است. علت اصلی آن در معرض نور خورشید قرار گرفتن مرغ‌ ها است. همچنین در فصل گرما، صیفی‌ جات بیشتری برای تغذیه مرغ در دسترس است و این امر بر رنگ زرده تأثیرگذار می‌ باشد.

آیا زرده تخم مرغ پر رنگ خاصیت بیشتری دارد؟

عموم مردم بر این باورند که هر چقدر زرده تخم‌ مرغ پررنگ‌ تر باشد، خاصیت غذایی آن نیز بیشتر است و همین امر سبب ترجیح تخم‌ مرغ بومی به صنعتی می‌ شود. اما حقیقت این است که زرده تخم‌ مرغ پررنگ لزوماً خاصیت بیشتری ندارد و تنها علت آن نوع تغذیه مرغ‌ ها است. به طور کلی، همه زرده‌ ها به یک میزان حاوی پروتئین، چربی، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. بنابراین، می‌ توان گفت رنگ زرده تأثیری بر کیفیت مواد مغذی آن نخواهد داشت. افراد با مصرف هر دو نوع پررنگ و کمرنگ زرده، مواد مغذی مورد نیاز را دریافت می‌ کنند.

آشنایی با جیره غذایی مرغ ها برای زرده پر رنگ تر

با وجود همه آنچه درباره عدم تفاوت خاصیت در زرده تخم‌ مرغ کم رنگ و پررنگ گفته شد، اگر مرغ خانگی دارید یا در صنعت تولید تخم‌ مرغ مشغول به کار هستید و خواهان زرده پررنگ‌ تری هستید، تنها راه برای آن انتخاب جیره غذایی مناسب است. در ادامه به طور جداگانه درباره جیره غذایی موثر در زرده تخم‌ مرغ خانگی و صنعتی خواهیم پرداخت.

جیره غذایی مرغ خانگی

مواد غذایی که در زیر عنوان می شوند به پر رنگ تر شدن زرده کمک می کنند.

  • ذرت
  • جوانه گندم
  • گل کلم
  • هویج
  • فلفل
  • اسفناج
  • کاهو
  • گوجه فرنگی
    علاوه بر این مواد غذایی، مرغ‌ ها را در معرض آفتاب قرار دهید، زیرا نور خورشید به افزایش تولید کاروتنوئید در بدن مرغ کمک می‌ کند و سبب تشکیل زرده پررنگ‌ تر می‌ شود.

جیره غذایی مرغ های صنعتی

  • ذرت
  • گل همیشه بهار
  • یونجه
  • رنگدانه های طبیعی (لوتئین و زآگزانتین)
  • رنگدانه مصنوعی (کانتازانتین)

نکته مهمی که در استفاده از رنگدانه‌ های طبیعی و مصنوعی باید بدانید، این است که این مواد نباید باعث کاهش کیفیت کلی جیره غذایی مرغ‌ ها شوند. جیره غذایی باید متعادل و حاوی تمامی مواد مغذی لازم برای سلامتی مرغ‌ ها باشد.
در این مبحث قصد داشتیم که باور قدیمی که ادعا می‌ کند زرده پررنگ خاصیت بیشتری دارد را به طور علمی بررسی کنیم. همچنین به عواملی که تنها رنگ ظاهری زرده را تحت تأثیر قرار می‌ دهند و نه خاصیت آن را، پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مبحث به نتایج مطلوبی رسیده باشید.